Грешка
  • Грешка при учитавању података

ПРОСЛАВА САВИНДАНА У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У БИЈЕЉИНИ

Категорија: ▼ Новости из парохија
Датум објављивања

Као и претходних година празник Св. Саве је на достојанствен начин прослављен у Петропавловском храму у Бијељини. Празновање духовног родитеља и препородитеља српског народа отпочело је служењем Св. Литургије у којој је учешћа узео велики број наших вијерника. Међу присутнима било је и много дјеце која су се и причестила Св. тајнама Христовим. На крају Литургије извршено је резање славског колача и освећење славске прекадње. Кума овогодишње славе била је наша парохијанка, благодарна госпођа Косана Мишић, иначе мајка угледног православног свештеника из Њемачке – протојереја Драгана Јовановића, пароха Хамбуршког и архијерејског намјесника за Сјеверну Њемачку. Она је већ небројено пута, кроз многе новчане прилоге и кумства исказала своју приврженост и пожртвованост према својој мајци Цркви.
Након Литургије и освећења славског колача, дјечица која припадају нашем храму припремила су малу светосавску академију на којој су рецитовали пјесмице о Св. Сави. За ове младе светосавце били су обезбјећени и пакетићи.
Након академије, у светосавско парохијском дому, благодарношћу куме славе Косане Мишић, уприличене су и агапе (ручак љубави) у којем је велики број присутних био почашћен посном слављеничком трпезом.

Братство Петропавловског храма у Бијељини

 

 

Monday the 21st. Affiliate Marketing.