Грешка
  • Грешка при учитавању података

ВЕЛИЧАНСТВЕНО ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ ПРВЕ НЕДЕЉЕ ЧАСНОГ ПОСТА У ПETРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ У БИЈЕЉИНИ

Категорија: ▼ Новости из парохија
Датум објављивања

„Који једе моје тијело и пије моју крв има живот вјечни; и ја ћу га ВАСКРСНУТИ у посљедњи дан. Јер Тијело моје истинско је јело, а крв је истинско пиће“ (Јн. 6, 54-55)


У прву недјељу Часног Поста тј. у недјељу Православља у Петропавловском храму у Бијељини служена је божанствена Литургија Св. Василија Великог у којој је учешћа узео велики број парохијана овог храма. Мало је рећи да је слика са овог духовног догађаја била величанствена и моћна. Народ Божији (њих близу 600) окупио се заједно са својим свештеницима да заблагодари Господу и да се с Њим сједини у Пресветим Његовим Тајнама тј. у Св. Тајни Причешћа. Више је него очигледно да наш народ, полако али сигурно почиње да увиђа једну од најважнијих истина Православне вјере а то је да Крв и Тијело којим се причешћујемо у Св. Литургији нису тијело и крв обичног човјека, већ Крв и Тијело Васкрслог Господа Исуса Христа. То је Тијело и то је Крв који су уништили власт и окове смрти.
Молимо се Господу да вријеме овог Великог и Часног Поста буде свима нама на духовни напредак и усавршавање како бисмо све више и више напредовали према нашој јединој и истинској отаџбини а то је Царство Васкрслог Господа Нашег Исуса Христа.

братство Петропавловског храма

 

Monday the 21st. Affiliate Marketing.