Грешка
  • Грешка при учитавању података

Храмовна слава у Новим Дворовима

Категорија: ▼ Новости из парохија
Датум објављивања

На дан ''Рођења Светог Јована Крститеља'', 7. јула 2016. године, уз присуство великог броја вјерног народа, свечано је прослављена храмовна слава ''Ивањдан'' у Новим Дворовима.

Након Свете Литургије, коју је служио протонамјесник Григорије Врачевић а уз саслужење протојереја-ставрофора Михајла Јовића и Ристе Мирковића, обављено је резање славског колача и славска литија, а затим је услиједила трпеза љубави за све присутне госте. Дивном пригодном бесједом о празнику обратио се отац Григорије, а затим и надлежни свештеник отац Жарко, који се захвалио високопречасним оцима који су нам учинили част да служе приликом овог празника, те се захвалио куму и осталим дародавцима за помоћ и љубав коју исказују према својој Светој Цркви.
Посебно нас радује чињеница да се у току Литургије причестио велики број вјерника, а за пјевницом су одговарала дјечица са наше парохије, те ову свечаност учинише још љепшом и још дражом.
Кум овогодишњег славља био је г-дин Дарко Митрић из Бијељине, који је овом приликом приложио сву керамику за приземље Светосавског дома (око 111 квадрата), те се јавио да и следеће године учествује у организацији ове свечаности.

Протонамјесник Жарко Лазаревић

 

Monday the 21st. Affiliate Marketing.